skip to Main Content

Πώς θα δημιουργήσω και θα διαχειριστώ τα Email μου μέσα από το Plesk περιβάλλων του Web Hosting μου.

login-plesk
Όταν ολοκληρωθεί το Login πηγαίνουμε στο αριστερό Menu και κάνουμε Click στην επιλογή Mail.

mail-menu-plesk

create-address
Από την καρτέλα Email Addresses κάνουμε Click στην επιλογή Create Email Address.
Create-Email-Address

Στο βήμα 1 και στο παιδιά προσθέτω το όνομα του Email που επιθυμώ να δημιουργήσω.
Στο Βήμα 2 γραφώ τον κωδικό για το Email μου που θα πρέπει να είναι από 8 έως 20 λατινικούς χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον ένα σύμβολο πχ ! η * έναν αριθμό και ένα κεφάλαιο χαρακτήρα.
Στο Βήμα 3 κάνω επιβεβαίωση του κωδικού που έδωσα στο βήμα 2, να τονίσουμε ότι στο βήμα 2 και 3 η δημιουργία κωδικού για το Email address μπορεί να γίνει και αυτόματα κάνοντας Click στο κουμπί Generate και εν συνέχεια πατάμε Show και αντιγραφούμε αυτόν το κωδικό για να έχουμε πρόσβαση στο Email address μας.
Η διαδικασία δημιουργίας του Email address θα ολοκληρωθεί πατώντας ΟΚ στο κουμπί στο τέλος της φόρμας δημιουργίας Email address οταν όλα έχουν πάει καλά στο επάνω μέρος θα εμφανιστεί μια αναφορά που θα ανακαλεί την δημιουργία του Email μας.

created-email

 

 

 

Εν συνεχεία να δούμε πως κάνουμε προώθηση (forwarding) το Email address που δημιουργήσαμε σε κάποιο άλλο Email.
email

Κάνουμε Click πάνω στο Email address μας και μεταφερόμαστε στην καρτέλα δημιουργίας (General) κάνουμε Click πάνω στην καρτέλα forwarding και ενεργοποιούμε την επιλογή Switch on mail forwarding όταν ενεργοποιηθεί η επιλογή Switch on mail forwarding προσθέτουμε το email που θέλουμε να προωθούνται τα email μας από το Εmail που δημιουργήσαμε και πατάμε ΟΚ.
mail-forwarding

mail-forwarding2

Δημιουργία email alias
Τι είναι τα email alias τα email alias είναι ψευδώνυμα του Email address μας και όλα τα email alias προωθούνται σε αυτό.

Για να δημιουργήσουμε Email aliases πατάμε στην καρτέλα Email aliases και συμπληρώνουμε το πρόθεμα του Email aliases που θέλουμε να δημιουργήσουμε σε περίπτωση που θέλουμε να δημιουργήσουμε περισσότερα από ένα Email aliases πατάμε Add email alias και επαναλαμβάνουμε την δημιουργία. Για να ολοκληρωθεί η δημιουργία email alias πατάμε OK στο τέλος της φόρμας.

email-alias

Back To Top